Witamy na stronie Cornelius Polska

Cornelius to europejski dystrybutor specjalistycznych surowców chemicznych obecny m.in. w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Polsce i Rosji. Firma istnieje od 1935 r, a w Polsce działa aktywnie od 2007 r. (spółkę wg prawa polskiego zarejestrowaliśmy w 2010 r).

Rejestracja






 
 
* Pola wymagane

Logowanie


Woski i oleje

     
Produkt
Nazwa INCI/chemiczna
MSDS
Almond Oil Refined
Rafinowany olej migdałowy , nawilża, natłuszcza, nadaje aksamitną delikatność skórze.....
Prunus amygdalus dulcis Oil Nie jest dostępny online

Aminodermin CLR
Kompleks aminokwasów zawierających siarkę, metioninę, cysteinę i tryptofan. Redukuje produkcję łoju w skórze. Do włosów tłustych.....
Methionine, Cysteine, Tryptophan produkty_naturalne
Apricot Kernal Oil Refined
Rafinowany olej z pestek brzoskwiń....
Prunus armeniaca Kernel Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Argan Oil
Olej arganowy , nawilża, natłuszcza, nadaje aksamitną delikatność skórze.....
Argania spinosa Kernel Oil Nie jest dostępny online

Argan Oil
Olej arganowy ma silne własności przeciwutleniające , nawilża, natłuszcza, nadaje aksamitną delikatność skórze.....
Argania spinosa Kernel Oil Nie jest dostępny online

Arnica Oil CLR
Chroni suchą i wrażliwą skórę oraz skórę głowy.....
Glycine Soja (Soybean oil) Oil, Arnica Montana Flower Extract, Tocopherol produkty_gmo-free
Avocado Oil CLR
Olej awokado zawiera jedne z najcenniejszych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Do pielęgnacji suchej, łuskowatej skóry i skóry głowy.....
Persea Gratissima (Avocado) Oil produkty_gmo-free produkty_naturalne
Avocado Oil Refined
Rafinowany olej avocado....
Persea gratissima Oil Nie jest dostępny online

Baobab Oil Refined
Rafinowany olej baobab.....
Adansonia Digitata Oil Nie jest dostępny online

Black Seed Oil Organic
Nigella Sativa (czarnuszka siewna) - olej organiczny z nasion.....
Nigella sativa Seed Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Calendula Oil CLR
Chroni suchą, łuskowatą i zestresowaną skórę. Odpowiedni do ochrony skóry wrażliwej, np. niemowląt.....
Glycine Soja (Soybean) Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol produkty_gmo-free produkty_naturalne
Camelina Oil Refined
Olej z nasion lnicznika siewnego, tłoczony na zimno, w pełni rafinowany.....
Camelina sativa Seed Oil Nie jest dostępny online

Carrot Oil CLR
Wyciąg z marchewki na bazie oleju sojowego, wzbogacony i standaryzowany prowitaminą A do 3.300 IU/g. Polecany do regeneracji skóry suchej, z....
Glycine Soja (Soybean) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Beta Caroten, Tocopherol produkty_gmo-free produkty_naturalne
Castor Oil PP
Olej rycynowy....
Ricinus communis (Castor) Seed Oil
Castor Oil Refined
Olej rycynowy.....
Ricinus communis (Castor) Seed Oil Nie jest dostępny online

Coconut Oil Organic
Organiczny olej kokosowy....
Cocos Nucifera Oil Nie jest dostępny online

Coconut Oil Refined
Olej kokosowy rafinowany.....
Cocos nucifera Nie jest dostępny online

Cranberry Seed Oil Refined
Rafinowany olej żurawinowy....
Vaccinium macrocarpon Seed Oil Nie jest dostępny online

Epicutin TT
Skoncentrowany olej z drzewa herbacianego zamknięty w kapsułki z cyclodekstryn. Redukuje zaskórniki i pryszcze oraz zmniejsza wytwarzanie ło....
Cyclodextrin, Melaleuca Aletrnifolia (Tea Tree) Leaf Oil ecocert natrue produkty_gmo-free produkty_naturalne
Evening Primrose Oil Organic
Organiczny olej z wiesiołka....
Oenothera biennis Seed Extract Nie jest dostępny online

Evening Primrose Oil Refined
Rafinowany olej z wiesiołka....
Oenothera biennis Seed Extract Nie jest dostępny online

Flax Oil Organic
Organiczny olej lniany....
Linum usitatissimum Seed Oil Nie jest dostępny online

Flax Seed Oil
Olej lniany....
Linum usitatissimum Seed Oil Nie jest dostępny online

Grape Seed Oil Refined
Rafinowany olej z pestek winogron....
  Nie jest dostępny online

Grapeseed Oil Organic
Organiczny olej z pestek winogron....
Vitis vinifera Seed Oil Nie jest dostępny online

Grapeseed Oil Refined
Rafinowany olej z pestek winogron....
Vitis vinifera (Grape) Seed Oil Nie jest dostępny online

Hemp Oil Organic
Organiczny olej konopny....
Cannabis sativa Seed Oil Nie jest dostępny online

Hemp Oil Refined
Rafinowany olej konopny....
Cannabis sativa Seed Oil Nie jest dostępny online

JEECHEM CER
Niekomedogenny, łagodny emolient szczególnie polecany do stosowania w produkatach do pielęgnacji skóry i nabłyszczających. Nawilża skórę wys....
Cetyl Ricinoleate

Bezzapachowy i bezbarwny emolient pochodzenia syntetycznego. Równomiernie rozprowadza się na skórze, nadając jej długotrwałą jedwabistą mięk....
Cetyl Ethylhexanoate
JEECHEM CTG
Średniołańcuchowy trójgliceryd estryfikowany z kwasu kaprylowego i kaprynowego oraz gliceryny. Produkt pochodzenia naturalnego. W kosmetyce ....
Caprylic/Capric Triglyceride
JEECHEM CTG Kosher
Średniołańcuchowy trójgliceryd estryfikowany z kwasu kaprylowego i kaprynowego oraz gliceryny. Produkt pochodzenia naturalnego. W kosmetyce ....
Caprylic/Capric Triglyceride
JEECHEM IPL
Pochodna czystej lanoliny. Emolient, środek nawilżający, nadający elastyczność i wiążący. Kompatybilny z estrami kwasów tłuszczowych, bezwod....
Isopropyl Lanolate
JEECHEM Squalane Natural NF
Naturalny Skwalan....
Squalane
JEENATE 3H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 4H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 5H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 6H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE SP
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
Stearoxy Dimethicone
Jojoba oil golden
....
  Nie jest dostępny online

Jojoba Oil Golden
Olej jojoba....
Simmondsia chinensis Seed Oil Nie jest dostępny online

Jojoba Oil Golden
Olej jojoba....
Simmondsia chinensis Seed Oil Nie jest dostępny online

Jojoba Oil Light
Lekki olej Jojoba....
Simmondsia chinensis Seed Oil Nie jest dostępny online

Jojoba Oil Organic
Organiczny olej jojoba....
Simmondsia chinensis Seed Oil Nie jest dostępny online

Jojoba Oil Waterlight
olej jojoba....
  Nie jest dostępny online

Lemon Oil
Olejek cytrynowy....
Citrus medica limonum Peel Oil Nie jest dostępny online

Macadamia Nut Oil
Olej z orzechów makadamia....
Macadamia ternifolia Seed Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Mango Butter
Masło mango - nadaje właściwości nawilżające lotionom i balsamom do ciała.....
Mangifera indica (Mango) Seed Butter Nie jest dostępny online

Mango Butter Refined
Rafinowane masło mango....
Mangifera Indica Seed Butter Nie jest dostępny online

Melon Seed Oil Refined
Rafinowany olej z pestek melona....
Citrullus vulgaris Seed Oil Nie jest dostępny online

Natural Wheatgerm Oil
Naturalny olej z kiełków pszenicy....
Triticum vulgare Germ Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Olive Oil
Olejek z oliwek....
Olea europaea (Olive) Fruit Oil Nie jest dostępny online

Olive Oil Organic
Organiczny olej z oliwek....
Olea europaea Fruit Oil Nie jest dostępny online

Olive Oil Refined
rafinowany olejek z oliwek....
Olea europaea Fruit Oil Nie jest dostępny online

Organic Calendula Oil CLR
Zawiera lipofilne składniki i aromaty kwiatów nagietka w organicznym oleju sojowym jako nośniku. Chroni suchą, łuskowatą i zestresowaną skór....
Glycine Soja (Soybean) Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Tocopherol produkty_gmo-free produkty_naturalne
Organic Cocoa Butter
Organiczne masło kakaowe....
Theobroma Cacao Seed Butter Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Organic Ginger Oil
Organiczny olej imbirowy....
Zingiber Officinale Root Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Organic Grapefruit Oil
Organiczny olej z pestek grapefruita....
Citrus grandis Peel Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Organic Lime Oil
Organiczny olej z pestek limonki....
Citrus Aurantiflora Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Organic Mandarin Oil
Organiczny olej z pestek mandarynek....
Citrus nobilis Peel Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Papaya Oil Refined
Rafinowany olej papaja....
Carica papaya Seed Oil Nie jest dostępny online

Pomegranate Oil
Olej z pestek granatu....
Punica granatum Seed Oil Nie jest dostępny online

Raspberry Seed Oil Natural
Naturalny olej z pestek malin....
Rubus idaeus Seed Oil Nie jest dostępny online

Raspberry Seed Oil Refined
Rafinowany olej z pestek malin....
Rubus idaeus Seed Oil Nie jest dostępny online

Rita Avocado Oil
Olej z avokado. łatwo wchłaniany przez skórę, naturalny filtr UV, doskonały dodatek do kosmetyków pielęgnacyjnych i kolorowych.....
Persea gratissima (Avocado) Oil Nie jest dostępny online

Rita Canola Oil
Olej rzepakowy....
Canola Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Rita Cocoa Butter NF
Masło kakaowe....
Theobroma cacao (Cocoa) Seed Butter Nie jest dostępny online

RITA Coconut Oil 76°
Olej kokosowy....
Cocos nucifera (Coconut) Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Rita Illipe Butter
Masło Shorea (Shorea stenoptera). Wyjątkowe własności nawilżające w produktach do pielęgnacji skóry.....
Shorea stenoptera Seed Butter Nie jest dostępny online

Rita Kokum Butter
Masło kokum posiada doskonałe właściwości nawilżające, łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.....
Garcinia indica Seed Butter Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Rita SAO
Olej ze słodkich migdałów....
Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil Nie jest dostępny online

Rita SSO
Olej z pestek słonecznika....
Helianthus annuus Seed Oil Nie jest dostępny online

Rita Wheat Germ Oil
Nierafinowany, otrzymywany na zimno, 100% olej z kiełków pszenicy....
Triticum vulgare (Wheat) Germ Oil Nie jest dostępny online

Ritamulse SCG
Mieszanka etoksylowanych alkoholi tłuszczowych - doskonały emulgator. Stabilny w temp do 130 stopni i w szerokim zakresie pH. Też świetny ko....
Glyceryl Stearate
Cetearyl Alcohol
Sodium Stearoyl Lactylate
Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

ecocert produkty_naturalne
Safflower Oil Organic
Organiczny olej szafranowy....
Carthamus tinctorius Seed Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Safflower Oil Refined
Rafinowany olej szafranowy.....
Carthamus tinctorius Seed Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Sesame Oil Pure
Olej sezamowy....
  Nie jest dostępny online

Shea Butter Organic
Organiczne masło shea....
Butyrospermum parkii Nut Extract Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Shebu Refined
Rafinowane masło shea. Bezbarwne, posiadające wszystkie naturalne właściwości. Polecane zwłaszcza w celu nadania skórze miękkości.....
Butyrosperum parkii Butter Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Shebu WS
Pochodna glikolu polietylenowego, oksyetylenowana 50 molami tlenku etylenu. Łatwa do użycia w formulacjach wodnych, takich jak szampony, odż....
PEG-50 Shea Butter Nie jest dostępny online

Simchin Natural
Naturalny olej jojoba....
Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Simchin Refined
Rafinowany olej jojoba....
Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

produkty_naturalne
Soya Oil Organic
Organiczny olej sojowy....
Glycine soja Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Soybean Oil
Olej sojowy....
Glycine soja (Soybean) Oil Nie jest dostępny online

St Johns Wort Oil CLR
Zawiera lipofilne komponenty części nadziemnych dziurawca zbieranego w porze kwitnienia. Aktywne składniki z dziurawca w macierzy oliwy z ol....
Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Hypericum Perforatum Flower/ Leaf/Stem Extract (and) Tocopherol
[INCI-listed as HYPERICUM OIL CLR]
produkty_gmo-free produkty_naturalne
Strawberry Seed Oil
Olej z pestek truskawek....
Fragaria ananassa Seed Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Sunflower Oil Refined
Olej słonecznikowy....
  Nie jest dostępny online

Sunflower Oil Refined
Rafinowany olej słonecznikowy....
Helianthus annuus Seed Oil Nie jest dostępny online

Tocopherol Oil CLR
Naturalna witamina E.....
Glycine Soja (Soybean) Oil Glycine Soja Oil, Tocopherol produkty_gmo-free produkty_naturalne
Wheat Germ Oil CLR
Olej z wyciskanych na zimno kiełków pszenicy, który zawiera duże ilości witaminy E, kwasu linolowego i linolenowego. Pielęgnuje i kondycjonu....
Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil produkty_gmo-free
Wheatgerm Oil Refined
Olej z zarodków pszenicy, rafinowany....
Triticum vulgare Germ Oil Nie jest dostępny online

Yangu Oil Refined
Rafinowany olej z nasion yangu....
Calodendrum Capense Nut Oil Nie jest dostępny online

     

Wybór produktu

CLP

Cornelius dokłada wszelkich starań, aby spełnić wymagania rozporządzenia CLP. Kliknij tutaj, aby pobrać nasze oświadczenie ws. CLP.

REACH

Cornelius wraz ze swoimi głównymi partnerami i dostawcami dokłada wszelkich starań, żeby pozostawać na bieżąco z obowiązującymi przepisami prawa i żeby dostawy surowców były odpowiednio przygotowane.

Dział Techniczny, Prawny i Zapewnienia Jakości (TQR) Cornelius dba o to, żeby nasi klienci nigdy nie doświadczyli żadnych problemów z dostawami w związku z niespełnieniem wymogów rozporządzeń REACH lub CLP. REACH - rozporządzenie (WE) nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie rejestracji, oceny, udzielania zezwoleń i stosowanych ograniczeń w zakresie chemikaliów. Kliknij tutaj