Witamy na stronie Cornelius Polska

Cornelius to europejski dystrybutor specjalistycznych surowców chemicznych obecny m.in. w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Polsce i Rosji. Firma istnieje od 1935 r, a w Polsce działa aktywnie od 2007 r. (spółkę wg prawa polskiego zarejestrowaliśmy w 2010 r).

Rejestracja






 
 
* Pola wymagane

Logowanie


Solubilizatory i rozpuszczalniki

     
Produkt
Nazwa INCI/chemiczna
MSDS
Cetyl Esters, NF
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Cetyl Esters Nie jest dostępny online

Cholesterol NF
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Cholesterol Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Forlan C-24
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Choleth-24
Ceteth-24
Nie jest dostępny online

JEECHEM BUGL
Popularny humektant i emolient, stosowany również jako rozpuszczalnik....
Butylene Glycol
JEECHEM CA-25
Emolient, emulgator i środek zmiękczający....
PEG-25 Castor Oil
JEECHEM CAH-25
Pochodna polioksyetylenowanego oleju rycynowego wykorzystywana jako środek rozpuszczający substancje zapachowe, a także jako emolient, emulg....
PEG-25 Hydrogenated Castor Oil
JEECHEM CAH-40
Pochodna polioksyetylenowanego oleju rycynowego wykorzystywana jako środek rozpuszczający substancje zapachowe, a także jako emolient, emulg....
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
JEECHEM CAH-60
Pochodna polioksyetylenowanego oleju rycynowego wykorzystywana jako środek rozpuszczający substancje zapachowe, a także jako emolient, emulg....
PEG-60 Hydrogenated Castor Oil
JEECHEM EGDS
Substancja nadająca perłowy połysk szamponom, żelom pod prysznic i mydłom w płynie. Może być również stosowana jako emulgator i rozpuszczaln....
Glycol Distearate
JEECHEM FS-102
Proste połączenie PEG 40 i PEG 25 Hydrogenated Castor Oil oraz glikolu heksylenowego, które stosowane w proporcji 1:1 z substancją aktywną u....
Hexylene Glycol
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
PEG-25 Hydrogenated Castor Oil
JEECHEM FS-103
Produkt zalecany do stosowania w celu uzyskania optymalnego rozpuszczenia w formulacjach olejowych substancji rozpuszczalnych w wodzie.....
Butylene Glycol
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
PEG-25 Hydrogenated Castor Oil
JEECHEM GC-7
Słabo drażniący, rozpuszczalny w wodzie niejonowy surfaktant pozyskiwany z oleju z orzecha kokosowego. Wyjątkowo łagodny środek myjący, nada....
PEG-7 Glyceryl Cocoate
JEELAN Alcohol
Mieszanina alkoholi lanolinowych o doskonałych właściwościach zmiękczających, nawilżających i filmotwórczych. Polecana zwłaszcza do stosowan....
Lanolin Alcohol
JEELAN L-75
Emulgator i emolient w postaci stałej, o bursztynowym zabarwieniu....
PEG-75 Lanolin
Laneto 100 Flaked
Pochodna lanoliny zawiera średnio 75 moli tlenku etylenu. Stoswana jako emulgator, emolient, kondycjoner, środek nawilżający, stabilizator i....
PEG-75 Lanolin Nie jest dostępny online

Laneto 40
Pochodna lanoliny zawiera średnio 40 moli tlenku etylenu. Stoswana jako emulgator, emolient, kondycjoner, środek nawilżający, stabilizator i....
PEG-40 Lanolin Nie jest dostępny online

Laneto 50
Pochodna lanoliny zawiera średnio 75 moli tlenku etylenu. Jest to zmniejszona koncentracja produktu Laneto-100. Stoswana jako emulgator, emo....
PEG-75 Lanolin Nie jest dostępny online

Laneto AWS
Etoksylowana, uwodorniona i hydroksylowana lanolina zmieszana z innymi frakcjami i pochodnymi. Używana jako emulgator, emolient, kondycjoner....
PPG-12-PEG-50 Lanolin Nie jest dostępny online

Lanolin Anhydrous USP (Cosmetic)
Lanolina używana jako stabilizator emulsji, dyspersji i zawiesin. Emolient, śordek poślizgowy i nawilżający.....
Lanolin Nie jest dostępny online

Lanolin Wax
Etoksylowana, uwodorniona i hydroksylowana lanolina zmieszana z innymi frakcjami i pochodnymi. Używana jako emulgator, emolient, kondycjoner....
Lanolin Cera Nie jest dostępny online

Rita Glycerin USP
Gliceryna zgodna z USP....
Glycerin Nie jest dostępny online

Rita IPM NF
Myrystynian isopropylu. Emolient.....
Isopropyl Myristate Nie jest dostępny online

Rita IPP NF
Palmitynian isopropylu. Emolient....
Isopropyl Palmitate Nie jest dostępny online

Ritacane IH
Skuteczny rozpuszczalnik i emolient o właściwościach kondycjonujących dla skóry. Pozostawia przyjemne, jedwabiste odczucie na skórze. Może b....
Isohexadecane Nie jest dostępny online

Ritacet 20
Ceteareth-20 - emulgator.....
Ceteareth-20 Nie jest dostępny online

Ritaceti
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Cetyl Esters Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritacetyl
Mieszanina różnych frakcji lanoliny oraz jej pochodnych. Szerokie zastosowanie jako emolient, emulgator, stabilizator, solubilizator i subst....
  Nie jest dostępny online

Ritachol SS
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Stearyl Stearate Nie jest dostępny online

Ritahydrox
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Hydroxylated Lanolin Nie jest dostępny online

Ritalafa
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Lanolin Acid Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritalan
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Lanolin Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritalan AWS
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
PPG-12-PEG-65 Lanolin Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient 3E
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Trimethylolpropane Tricaprylate/Tricaprate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient CCT
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Caprylic/Capric Triglycerides Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient ININ
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Isononyl Isononanoate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient ODDM
Emolient.....
Octyldodecyl Myristate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritapeg 150DS-1
Sprzedawany wcześniej jako Ritapeg 150DS, następnie nazwa została zmieniona na Ritapeg 150DS-1.....
PEG-150 Distearate Nie jest dostępny online

Ritaphyl ICS
Emolient.....
Isocetyl Stearate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritasol
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Isopropyl Lanolate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritawax
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Lanolin Alcohol Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritawax ACR
Wieloskładnikowy emulgator.....
Cetyl Alcohol
Stearyl Alcohol
Ceteth-20
Steareth-20
Nie jest dostępny online

Ritawax ALA
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Cetyl Acetate
Acetylated Lanolin Alcohol
Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritawax CED
Cetyl Acetate to doskonały, niejonowy emulgator stosowany w kosmetyce, zwłaszcza w produktach do pielęgnacji włosów.....
Cetyl Acetate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Supersat
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Hydrogenated Lanolin Nie jest dostępny online

Supersat AWS-24
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
PEG-24 Hydrogenated Lanolin Nie jest dostępny online

Supersat AWS 4
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
PEG-20 Hydrogenated Lanolin Nie jest dostępny online

     

Wybór produktu

CLP

Cornelius dokłada wszelkich starań, aby spełnić wymagania rozporządzenia CLP. Kliknij tutaj, aby pobrać nasze oświadczenie ws. CLP.

REACH

Cornelius wraz ze swoimi głównymi partnerami i dostawcami dokłada wszelkich starań, żeby pozostawać na bieżąco z obowiązującymi przepisami prawa i żeby dostawy surowców były odpowiednio przygotowane.

Dział Techniczny, Prawny i Zapewnienia Jakości (TQR) Cornelius dba o to, żeby nasi klienci nigdy nie doświadczyli żadnych problemów z dostawami w związku z niespełnieniem wymogów rozporządzeń REACH lub CLP. REACH - rozporządzenie (WE) nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie rejestracji, oceny, udzielania zezwoleń i stosowanych ograniczeń w zakresie chemikaliów. Kliknij tutaj