Witamy na stronie Cornelius Polska

Cornelius to europejski dystrybutor specjalistycznych surowców chemicznych obecny m.in. w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Polsce i Rosji. Firma istnieje od 1935 r, a w Polsce działa aktywnie od 2007 r. (spółkę wg prawa polskiego zarejestrowaliśmy w 2010 r).

Rejestracja






 
 
* Pola wymagane

Logowanie


Modyfikatory reologii

     
Produkt
Nazwa INCI/chemiczna
MSDS
Cetyl Esters, NF
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Cetyl Esters Nie jest dostępny online

Cor-SPT
Preneutralizowany poliakrylan sodowy w postaci proszku. Modyfikator reologii, stabilny w pH 6-11. Stosowany jako zagęstnik, stabilizator zaw....
Sodium Polyacrylate
Emul 33
Syntetyczna substancja zagęszczająca do farb do włosów, szamponów i chemii gospodarczej....
Acrylates Copolymer produkty_gmo-free
Emul 34
Syntetyczna substancja zagęszczająca....
Acrylates Copolymer
Emul 34U
Modyfikator reologii, zagęstnik....
Acrylates Copolymer produkty_gmo-free
Giovarez BTB-50
Tworzy jednorodny, gładki, nierozpuszczalny w wodzie film. Szczególnie polecany do silnie wodoodpornych kosmetyków przeciwsłonecznych, maska....
Isododecane
Behenyl Methacrylate/t-Butyl Methacrylate Copolymer
Gluco Doe 120
Modyfikator reologii na bazie naturalnej glukozy otrzymywanej z kukurydzy. Wysoce skuteczna substancja zagęszczająca do szamponów, żeli do m....
PEG-120 Methyl Glucose Dioleate produkty_gmo-free
GLUCO DOE 120S
Gluco Doe 120S to 70-75% roztwór PEG-120 Methyl Glucose Dioleate. Modyfikator reologii na bazie naturalnej glukozy otrzymywanej z kukurydzy.....
PEG-120 Methyl Glucose Dioleate produkty_gmo-free
JEECHEM SS
Emolient, środek zagęszczający i koemulgator w postaci stałej....
Stearyl Stearate
JEEMIDE CME
Substancja pianotwórcza, zagęszczacz i nabłyszczacz....
Cocamide MEA
JEENATE 2H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 3H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 4H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 5H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE 6H
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
JEENATE SP
Polietyleny o niskiej masie cząsteczkowej idealne, aby poprawić twardość produktu i nadać strukturę krystaliczną większości tradycyjnych ole....
Polyethylene
Stearoxy Dimethicone
Pecogel GC-1110
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel GC-310
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
VP/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer
Pecogel H-115
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel H12
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel H1220
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel HS-501
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethiconylacrylate/Polycarbamyl/Polyglycol Ester
VP/Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel S-1120
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethiconylacrylate/Polycarbamyl/Polyglycol Ester
Pecogel S-2120
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethiconylacrylate/Polycarbamyl/Polyglycol Ester
Pelemol VL
Idealny zamiennik lanoliny. W 100% pochodzenia roślinnego.....
Triisostearin
Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate
produkty_naturalne
Rita CA
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Cetyl Alcohol Nie jest dostępny online

Rita Cetearyl Alcohol 30/70
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Cetearyl Alcohol
Stearyl Alcohol
Nie jest dostępny online

Rita Cetearyl Alcohol 30/70 NF
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Cetearyl Alcohol
Stearyl Alcohol
Nie jest dostępny online

Rita Cetearyl Alcohol 50/50
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Cetearyl Alcohol
Stearyl Alcohol
Nie jest dostępny online

Rita Cetearyl Alcohol 70/30
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Cetearyl Alcohol
Stearyl Alcohol
Nie jest dostępny online

RITA EGDS
Glycol Distearate - doskonały emulgator i stabilizator emulsji, skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nadaje lepkość for....
Glycol Distearate Nie jest dostępny online

Rita EGMS
Glycol Stearate - doskonały emulgator i stabilizator emulsji, skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nadaje lepkość formu....
Glycol Stearate Nie jest dostępny online

Rita GMS
Glyceryl Stearate z firmy RITA - doskonały emulgator, stabilizator, emolient, zmetniacz i modyfikator reologii.....
Glyceryl Stearate Nie jest dostępny online

ecocert produkty_naturalne
Rita GMS 90% Monoester
Glyceryl Stearate z firmy RITA - doskonały emulgator, stabilizator, emolient, zmetniacz i modyfikator reologii.....
Glyceryl Stearate Nie jest dostępny online

Rita GMS SE
Samoistnie emulgująca postać GMS. Doskonały emulgator i stabilizator emulsji, skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nada....
Glyceryl Stearate SE Nie jest dostępny online

Rita IPM NF
Myrystynian isopropylu. Emolient.....
Isopropyl Myristate Nie jest dostępny online

Rita IPP NF
Palmitynian isopropylu. Emolient....
Isopropyl Palmitate Nie jest dostępny online

Rita PEO-1
Nietoksyczny, rozpuszczalny w wodzie polimer nadający lepkość formulacjom, w zależności od stężenia. Wyjątkowo łagodna substancja filmotwórc....
PEG-5M Nie jest dostępny online

Rita PEO-18
Nietoksyczny, rozpuszczalny w wodzie polimer nadający lepkość formulacjom, w zależności od stężenia. Wyjątkowo łagodna substancja filmotwórc....
PEG-90M Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Rita PEO-27
Nietoksyczny, rozpuszczalny w wodzie polimer nadający lepkość formulacjom, w zależności od stężenia. Wyjątkowo łagodna substancja filmotwórc....
PEG 160M Nie jest dostępny online

Rita PEO-3
Nietoksyczny, rozpuszczalny w wodzie polimer nadający lepkość formulacjom, w zależności od stężenia. Wyjątkowo łagodna substancja filmotwórc....
PEG-23M Nie jest dostępny online

Rita SA NF
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Stearyl Alcohol Nie jest dostępny online

Ritaceti
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Cetyl Esters Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritachol SS
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Stearyl Stearate Nie jest dostępny online

Ritamollient 3E
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Trimethylolpropane Tricaprylate/Tricaprate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient CCT
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Caprylic/Capric Triglycerides Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient ININ
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Isononyl Isononanoate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient ODDM
Emolient.....
Octyldodecyl Myristate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritapeg 150DS-1
Sprzedawany wcześniej jako Ritapeg 150DS, następnie nazwa została zmieniona na Ritapeg 150DS-1.....
PEG-150 Distearate Nie jest dostępny online

Ritaphyl ICS
Emolient.....
Isocetyl Stearate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritastearic
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Palmitic Acid
Stearic Acid
Nie jest dostępny online

TC-Carbomer 20
Silnie higroskopijny polimer akrylowy charakteryzujący się wyjątkową stabilnością i klarownością. Wykazuje silne właściwości zagęszczające. ....
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer produkty_gmo-free
TC-Carbomer 351
Silnie higroskopijny polimer akrylowy charakteryzujący się wyjątkową stabilnością i klarownością. Wykazuje silne właściwości zagęszczające. ....
Carbomer produkty_gmo-free
TC-Carbomer 380
Polimer akrylowy o silnych właściwościach nawilżających. Skuteczna, wydajna substancja zagęszczająca. Zneutralizowany przy użyciu alkaliów t....
Carbomer produkty_gmo-free
TC-Carbomer 386
Silnie higroskopijny polimer akrylowy charakteryzujący się wyjątkową stabilnością i klarownością. Wykazuje silne właściwości zagęszczające. ....
Carbomer produkty_gmo-free
TC-DMDMH
Konserwant....
DMDM Hydantoin produkty_gmo-free
     

Wybór produktu

CLP

Cornelius dokłada wszelkich starań, aby spełnić wymagania rozporządzenia CLP. Kliknij tutaj, aby pobrać nasze oświadczenie ws. CLP.

REACH

Cornelius wraz ze swoimi głównymi partnerami i dostawcami dokłada wszelkich starań, żeby pozostawać na bieżąco z obowiązującymi przepisami prawa i żeby dostawy surowców były odpowiednio przygotowane.

Dział Techniczny, Prawny i Zapewnienia Jakości (TQR) Cornelius dba o to, żeby nasi klienci nigdy nie doświadczyli żadnych problemów z dostawami w związku z niespełnieniem wymogów rozporządzeń REACH lub CLP. REACH - rozporządzenie (WE) nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie rejestracji, oceny, udzielania zezwoleń i stosowanych ograniczeń w zakresie chemikaliów. Kliknij tutaj