Witamy na stronie Cornelius Polska

Cornelius to europejski dystrybutor specjalistycznych surowców chemicznych obecny m.in. w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Polsce i Rosji. Firma istnieje od 1935 r, a w Polsce działa aktywnie od 2007 r. (spółkę wg prawa polskiego zarejestrowaliśmy w 2010 r).

Rejestracja






 
 
* Pola wymagane

Logowanie


Emolienty

     
Produkt
Nazwa INCI/chemiczna
MSDS
Cetyl Esters, NF
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Cetyl Esters Nie jest dostępny online

Chitosan
Zapewnia nawilżenie i efekt antybakteryjny.....
Chitosan Nie jest dostępny online

Cholesterol NF
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Cholesterol Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Coscap G7-MC
Płynny eter, który nadaje skórze lekko suchą, jedwabistą gładkość. Stabilny w szerokim zakresie pH. Zmniejsza kleistość żeli carbopolowych.....
Glycereth-7 Trimethyl Ether
Forlan 200
Baza zwiększająca stabilność emulsji, ułatwiająca dyspersję i tworzenie zawiesin. Emolient, środek nawilżający i lubrykant.....
Lanolin Alcohol
Petrolatum
Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Forlan 300
Baza zwiększająca stabilność emulsji, ułatwiająca dyspersję i tworzenie zawiesin. Emolient, środek nawilżający i lubrykant.....
Lanolin Alcohol
Petrolatum
Lanolin
Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Forlan C-24
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Choleth-24
Ceteth-24
Nie jest dostępny online

Forlan L
Baza zwiększająca stabilność emulsji, ułatwiająca dyspersję i tworzenie zawiesin. Emolient, środek nawilżający i lubrykant.....
Petrolatum
Hydrogenated Lanolin
Hydrogenated Coconut Oil
Sorbitan Sesquioleate
Stearyl Alcohol
Cetyl Alcohol
Nie jest dostępny online

Forlan LM
Baza zwiększająca stabilność emulsji, ułatwiająca dyspersję i tworzenie zawiesin. Emolient, środek nawilżający i lubrykant.....
Petrolatum
Hydrogenated Coconut Oil
Stearyl Alcohol
Cetyl Alcohol
Hydrogenated Lanolin
Sorbitan Sesquioleate
Nie jest dostępny online

Grape Seed Oil Refined
Rafinowany olej z pestek winogron....
  Nie jest dostępny online

JEECHEM CEO
Wodoodporny, bezzapachowy i bezbarwny emolient pochodzenia syntetycznego, w postaci płynnej. Równomiernie się rozprowadza, nadaje aksamitną ....
Stearyl Ethylhexanoate
Cetyl Ethylhexanoate
JEECHEM CER
Niekomedogenny, łagodny emolient szczególnie polecany do stosowania w produkatach do pielęgnacji skóry i nabłyszczających. Nawilża skórę wys....
Cetyl Ricinoleate

Bezzapachowy i bezbarwny emolient pochodzenia syntetycznego. Równomiernie rozprowadza się na skórze, nadając jej długotrwałą jedwabistą mięk....
Cetyl Ethylhexanoate
JEECHEM CTG
Średniołańcuchowy trójgliceryd estryfikowany z kwasu kaprylowego i kaprynowego oraz gliceryny. Produkt pochodzenia naturalnego. W kosmetyce ....
Caprylic/Capric Triglyceride
JEECHEM CTG Kosher
Średniołańcuchowy trójgliceryd estryfikowany z kwasu kaprylowego i kaprynowego oraz gliceryny. Produkt pochodzenia naturalnego. W kosmetyce ....
Caprylic/Capric Triglyceride
JEECHEM DIS
Jeechem DIS wykazuje doskonałą kompatybilność w recepturach wodno-alkohlowych. Stosowany jest zwłaszcza w lekkich kremach do twarzy jako nie....
Diisopropyl Sebacate
JEECHEM GMO
Emolient i emulgator w postaci transparentnego płynu....
Glyceryl Oleate
JEECHEM IPL
Pochodna czystej lanoliny. Emolient, środek nawilżający, nadający elastyczność i wiążący. Kompatybilny z estrami kwasów tłuszczowych, bezwod....
Isopropyl Lanolate
JEECHEM IPM NF
Lekki, nieklejący się emolient do kremów i lotionów. Szczególnie polecany do kremów do twarzy i balsamów nawilżających do ciała. Zastosowany....
Isopropyl Myristate
JEECHEM ISNP
Emolient gwarantujący doskonałe właściwości aplikacyjne. Nadaje skórze miękkość i skutecznie ją nawilża. Ma postać przejrzystego, jasnożółte....
Isostearyl Neopentanoate
JEECHEM ISP
Niekomedogenny płynny emolient o niskim punkcie zamarzania. Jest bezbarwny, nie posiada zapachu ani smaku, dlatego świetnie nadaje się do pr....
Isostearyl Palmitate
JEECHEM MST
Specjalnie opracowany ester, zamiennik naturalnego spermacetu. Bardzo dokładne badania surowca naturalnego pozwoliły otrzymać substancję o p....
Cetyl Esters
JEECHEM ODPE
Ester stearylowy oleju z pestek granatu.....
Octyldodecyl Oleate
JEECHEM Oleic Acid 105
Kwas oleinowy należy do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-9. W recepturach kosmetycznych stosowany jest jako emolient, substancj....
Oleic Acid
JEECHEM OP
Bezbarwny, płynny emolient. Nadaje gładkość i wykazuje trwałe właściwości oczyszczające. Może być również stosowany w celu nadania objętości....
Ethylhexyl Palmitate
JEECHEM OSS
Emolient i środek nawilżający w postaci płynu o lekko słomkowej barwie. W trakcie przechowywania może wytrącić się niewielka ilość białego o....
Octyldodecyl Stearoyl Stearate
JEECHEM PGDD
Połęczenie diestru glikolu propylenowego i mieszaniny kwasów tłuszczowych C8 do C10. Emolient kompatybilny z anionowymi, niejonowymi i katio....
Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate
JEECHEM SDM
Kationowy emolient, surfaktant do stosowania głównie jako dodatek w kremowych produktach do spłukiwania. W postaci żółtego, mętnego płynu.....
Stearamidopropyl Dimethylamine Lactate
JEECHEM SMO
Sorbitan Oleate - płynny emulgator i emolient o bursztynowej barwie....
Sorbitan Oleate
JEECHEM SMS
Sorbitan Stearate - emulgator i emolient w postaci brudnobiałego proszku/płatków....
Sorbitan Stearate
JEECHEM SOC
Ester sorbitanu. Emolient tworzący jedwabisty film na skórze. W postaci bezbarwnego płynu.....
Sorbitan Sesquioleate
JEECHEM SS
Emolient, środek zagęszczający i koemulgator w postaci stałej....
Stearyl Stearate
JEECHEM TISC
Emolient uzywany w kosmetykach kolorowych (nadaje gładkości, zmniejsza tłustość, poprawia dyspergowanie pigmentów) oraz jest wydajnym rozpus....
Triisostearyl Citrate
JEECOL CS-20-D
Niejonowa, samoemulgująca baza do produkcji kremów i lotionów typu O/W. Polecana zwłaszcza do receptur o niskiej zawartości składników emulg....
Cetearyl Alcohol
Ceteareth-20
JEECOL PMA-3
PPG-3 Myristyl Ether Adipate to świetnie rozprowadzający się emolient o doskonałych właściwościach wygładzających.....
PPG-3 Myristyl Ether
JEECOL SA-2
Emulgator w postaci stałej....
Steareth-2
JEECOL SA-20
Emulgator w postaci stałej....
Steareth-20
JEECOL ST-20-G
Emulgator w postaci stałej....
Stearyl Alcohol
Ceteareth-20
JEELAN Alcohol
Mieszanina alkoholi lanolinowych o doskonałych właściwościach zmiękczających, nawilżających i filmotwórczych. Polecana zwłaszcza do stosowan....
Lanolin Alcohol
JEELAN L-75
Emulgator i emolient w postaci stałej, o bursztynowym zabarwieniu....
PEG-75 Lanolin
JEESPERSE ZO-OO-50
Łatwa w użyciu dyspersja tlenku cynku w oleju z oliwek. Skutecznie chroni przed promieniowaniem UV i działa jako emolient. Ma postać białego....
Zinc Oxide
Olea europaea (Olive) Fruit Oil
Jojoba oil golden
....
  Nie jest dostępny online

Jojoba Oil Waterlight
olej jojoba....
  Nie jest dostępny online

Laneto 100 Flaked
Pochodna lanoliny zawiera średnio 75 moli tlenku etylenu. Stoswana jako emulgator, emolient, kondycjoner, środek nawilżający, stabilizator i....
PEG-75 Lanolin Nie jest dostępny online

Laneto 40
Pochodna lanoliny zawiera średnio 40 moli tlenku etylenu. Stoswana jako emulgator, emolient, kondycjoner, środek nawilżający, stabilizator i....
PEG-40 Lanolin Nie jest dostępny online

Laneto 50
Pochodna lanoliny zawiera średnio 75 moli tlenku etylenu. Jest to zmniejszona koncentracja produktu Laneto-100. Stoswana jako emulgator, emo....
PEG-75 Lanolin Nie jest dostępny online

Laneto AWS
Etoksylowana, uwodorniona i hydroksylowana lanolina zmieszana z innymi frakcjami i pochodnymi. Używana jako emulgator, emolient, kondycjoner....
PPG-12-PEG-50 Lanolin Nie jest dostępny online

Lanolin Alcohol NF EP
Lanolina używana jako stabilizator emulsji, dyspersji i zawiesin. Emolient, śordek poślizgowy i nawilżający.....
Lanolin Alcohol Nie jest dostępny online

Lanolin Anhydrous USP Xtra Deo
Lanolina używana jako stabilizator emulsji, dyspersji i zawiesin. Emolient, śordek poślizgowy i nawilżający.....
Lanolin Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Lanolin Anhydrous USP (Cosmetic)
Lanolina używana jako stabilizator emulsji, dyspersji i zawiesin. Emolient, śordek poślizgowy i nawilżający.....
Lanolin Nie jest dostępny online

Lanolin Anhydrous USP (Pharma')
Lanolina używana jako stabilizator emulsji, dyspersji i zawiesin. Emolient, śordek poślizgowy i nawilżający.....
Lanolin Nie jest dostępny online

Lanolin Wax
Etoksylowana, uwodorniona i hydroksylowana lanolina zmieszana z innymi frakcjami i pochodnymi. Używana jako emulgator, emolient, kondycjoner....
Lanolin Cera Nie jest dostępny online

Lecithin WD CLR
Lecytyna dyspergowalanw wodzie....
TEA-Dodecylbenzenesulfonate, Lecithin, PEG-40 Castor Oil
Pelemol 89
Bardzo suchy emolient. Polecany do stosowania w kosmetykach, które po wmasowaniu mają pozostawić skórę suchą.....
Ethylhexyl Isononanoate
Pelemol 899
Hydrofobowy ester o niskiej lepkości. Tworzy suchy i lekki film. Poprawia właściwości estetyczne kosmetyku; zmniejsza kleistość (np. sztyftó....
Isononyl Isononanoate
Ethylhexyl Isononanoate
Pelemol BB
Rozpuszczalny w olejach ester pochodzenia roślinnego, w postaci białych płatków. Dodany do fazy olejowej kremówi i lotionów zwiększa lepkość....
Behenyl Behenate produkty_naturalne
Pelemol BIP-PC
Eutektyczna mieszanina Butylphthalimide i Isopropylphthalimide w postaci klarownego, bezbarwnego płynu. Doskonały rozpuszczalnik dla filtrów....
Butylphthalimide
Isopropylphthalimide
Pelemol C25EH
Wyjątkowo suchy emolient....
C12-15 Alkyl Ethylhexanoate
Pelemol D-2000
Płynny ester o wyjątkowej substantywności do skóry - odczuwalny nawet po kilkukrotnym myciu. Bez smaku i zapachu. Staje się bardzo śliski po....
PPG-26/Dimer Dilinoleate Copolymer
Pelemol DD
W 100% aktywny, hydrofobowy poliester pochodzenia roślinnego w postaci praktycznie bezbarwnego, klarownego płynu. Nie posiada zapachu ani sm....
Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate
Pelemol DISM
Ester rozpuszczalny w olejach i silikonach. Doskonały lekki emolient, praktycznie bezwonny. Pozostawia skórę miękką i przyjemną w dotyku.....
Diisostearyl Malate
Pelemol DP-144B
Substancja wiążąca olej z wodą, która umożliwia włączenie składników wodnych do układów bezwodnych. Doskonale sprawdza się w pomadkach - zwi....
Dipentaerythrityl Tetrabehenate/Polyhydroxystearate
Pelemol G7A
Emolient rozpuszczalny w wodzie. Dobry rozpuszczalnik estrów. Rozpuszcza filtry przeciwsłoneczne takie jak benzofenon-3, octyl dimethyl PABA....
Glycereth-7 Triacetate
Pelemol GMB
Emulgator do kremów i lotionów. Nadaje bogatą konsystencję i lepkość.....
Glyceryl Behenate
Pelemol GTB
W 100% roślinny ester na bazie gliceryny i kwasu behenowego. Stabilizuje emulsję i fazę olejową. Zwiększa lepkość emulsji, nadaje jej „mięs....
Tribehenin produkty_naturalne
Pelemol GTHS
Zmodyfikowany uwodorniony olej rycynowy. Bez zapachu i smaku. Modyfikator reologii o niskiej temperaturze topnienia (82-88°C). Unikalny zagę....
Trihydroxystearin
Pelemol GTIS
Ester gliceryny i kwasu isostearynowego o szerokim spektrum rozpuszczalności (oleje, silikony, estry). Akceptowany na świecie dodatek nadają....
Triisostearin
Pelemol GTO
Emolient....
Triethylhexanoin
Pelemol II
Emolient polecany do kremów i lotionów do ciała.....
Isostearyl Isostearate
Pelemol IN-2
Lekki, suchy, dobrze rozprowadzający się emolient. Jako kondycjoner do skóry nadaje jej delikatną, nietłustą miękkość. Dodaje lekkości recep....
Isononyl Isononanoate
Pelemol ISL
Emolient. Ester kwasu alfa-hydroksylowego przydatny jako zamiennik oleju sezamowego.....
Isostearyl Lactate
Pelemol JEC
Uniwersalny ester. Śliska, miękka pasta, która topi się w temperaturze ciała człowieka. Posiada podobne właściwości sensoryczne jak Isostear....
Triisostearin
Glyceryl Behenate
Pelemol OP
Emolient....
Ethylhexyl Palmitate
Pelemol P-1263
Innowacyjny, bardzo łatwy w użyciu emulgator w/o. W 100% pochodzenia roślinnego. Tworzy bardzo stabilne emulsje o wysokiej lepkości; zmniejs....
Polyglyceryl-6 Polyricinoleate
Polyglyceryl-10 Hexaoleate
produkty_naturalne
Pelemol P-49
Emolient....
Pentaerythrityl Tetraisononanoate
Pelemol PGDP
Emolient....
Propylene Glycol Dipelargonate
Pelemol TDTM
W temperaturze pokojowej płynny, po schłodzeniu stały hydrofobowy ester, który działa jako emolient. Wykazuje dużą substantywność do skóry.....
Tridecyl Trimellitate
Pelemol TGC
Rozpuszczalny w olejach trójester. Doskonały lepki emolient o wysokiej substantywności do skóry. Grupa hydroksylowa nadaje mu właściwości z....
Trioctyldodecyl Citrate
Pelemol VL
Idealny zamiennik lanoliny. W 100% pochodzenia roślinnego.....
Triisostearin
Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate
produkty_naturalne
RITA EGDS
Glycol Distearate - doskonały emulgator i stabilizator emulsji, skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nadaje lepkość for....
Glycol Distearate Nie jest dostępny online

Rita EGMS
Glycol Stearate - doskonały emulgator i stabilizator emulsji, skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nadaje lepkość formu....
Glycol Stearate Nie jest dostępny online

Rita GMS
Glyceryl Stearate z firmy RITA - doskonały emulgator, stabilizator, emolient, zmetniacz i modyfikator reologii.....
Glyceryl Stearate Nie jest dostępny online

ecocert produkty_naturalne
Rita GMS 90% Monoester
Glyceryl Stearate z firmy RITA - doskonały emulgator, stabilizator, emolient, zmetniacz i modyfikator reologii.....
Glyceryl Stearate Nie jest dostępny online

Rita GMS SE
Samoistnie emulgująca postać GMS. Doskonały emulgator i stabilizator emulsji, skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nada....
Glyceryl Stearate SE Nie jest dostępny online

Rita IPM NF
Myrystynian isopropylu. Emolient.....
Isopropyl Myristate Nie jest dostępny online

Rita IPP NF
Palmitynian isopropylu. Emolient....
Isopropyl Palmitate Nie jest dostępny online

Rita OP
Ethyhexyl Palmitate - doskonały emolient do stosowania w produktach do pielęgnacji skóry, takich jak kremy i lotiony.....
Ethylhexyl Palmitate Nie jest dostępny online

Rita SA NF
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Stearyl Alcohol Nie jest dostępny online

Ritacam E-10
Naturalny, wyjątkowo skuteczny humektant. Nadaje skórze jedwabistą gładkość. Poprawia też pienienie się produktów myjących.....
Methyl Gluceth-10 Nie jest dostępny online

Ritacam E-20
Naturalny, wyjątkowo skuteczny humektant. Nadaje skórze jedwabistą gładkość. Do stosowania we wszelkich produktach do pielęgnacji skóry.....
Methyl Gluceth-20 Nie jest dostępny online

Ritacane IH
Skuteczny rozpuszczalnik i emolient o właściwościach kondycjonujących dla skóry. Pozostawia przyjemne, jedwabiste odczucie na skórze. Może b....
Isohexadecane Nie jest dostępny online

Ritaceti
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Cetyl Esters Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritacetyl
Mieszanina różnych frakcji lanoliny oraz jej pochodnych. Szerokie zastosowanie jako emolient, emulgator, stabilizator, solubilizator i subst....
  Nie jest dostępny online

Ritachol
Baza absorpcyjna stosowana do stabilizacji emulsji, dyspersji, zawiesin. Działa jak emolient, lubrykant, i substancja nawilżająca.....
Lanolin Alcohol
Paraffinum Liquidum
Nie jest dostępny online

Ritachol SS
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Stearyl Stearate Nie jest dostępny online

Ritadecene 20
....
Hydrogenated Polydecene Nie jest dostępny online

Ritahydrox
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Hydroxylated Lanolin Nie jest dostępny online

Ritalac IL
Bezpośredni produkt estryfikacji kwasu mlekowego, w 100 % aktywny.....
Isostearyl Lactylate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritalac NAL
Mleczan sodu.....
Sodium Lactate Nie jest dostępny online

Ritalac NAL EP
Mleczan sodu jakości EP.....
Sodium Lactate Nie jest dostępny online

Ritalafa
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Lanolin Acid Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritalan
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Lanolin Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritalan AWS
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
PPG-12-PEG-65 Lanolin Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritalan C
Baza absorpcyjna stosowana do stabilizacji emulsji, dyspersji, zawiesin. Działa jak emolient, lubrykant, i substancja nawilżająca.....
Isopropyl Palmitate
Lanolin Oil
Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritaloe 10X
5% roztwór o doskonałych właściwościach kondycjonujących i nawilżających; polecany do wszelkiego rodzaju produktów do pielęgnacji skóry, prz....
Aloe barbadensis Leaf Juice Nie jest dostępny online

Ritaloe 1X
1% roztwór o doskonałych właściwościach kondycjonujących i nawilżających; polecany do wszelkiego rodzaju produktów do pielęgnacji skóry, prz....
Aloe barbadensis Leaf Juice Nie jest dostępny online

Ritaloe 200M
Proszek uzyskiwany poprzez suszenie rozpyłowe. Posiada doskonałe właściwości kondycjonujące i nawilżające; polecany do wszelkiego rodzaju pr....
Aloe barbadensis Leaf Juice Nie jest dostępny online

Ritaloe 20X
10% roztwór o doskonałych właściwościach kondycjonujących i nawilżających; polecany do wszelkiego rodzaju produktów do pielęgnacji skóry, pr....
Aloe barbadensis Leaf Juice Nie jest dostępny online

Ritamollient 3E
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Trimethylolpropane Tricaprylate/Tricaprate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient CCT
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Caprylic/Capric Triglycerides Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient ININ
Doskonale się rozprowadzający emolient, skuteczny solubilizator, stosowany w kosmetyce i farmacji. Ułatwia aplikację produktów, kontrolę lep....
Isononyl Isononanoate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritamollient ODDM
Emolient.....
Octyldodecyl Myristate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritaphyl ICS
Emolient.....
Isocetyl Stearate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritasol
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Isopropyl Lanolate Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritastearic
Mieszaniny kwasów tłuszczowych i alkoholi tłuszczowych; surowce wysokiej czystości stosowane w recepturach kosmetycznych ze względu na właśc....
Palmitic Acid
Stearic Acid
Nie jest dostępny online

Ritasynt IP
Doskonały emulgator i stabilizator emulsji. Skuteczny emolient, substancja rozświetlająca i matująca. Nadaje lepkość formulacjom.....
Glycol Stearate
Stearamide AMP
Nie jest dostępny online

Ritawax
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Lanolin Alcohol Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Ritawax ALA
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Cetyl Acetate
Acetylated Lanolin Alcohol
Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

Sesame Oil Pure
Olej sezamowy....
  Nie jest dostępny online

Shebu Refined
Rafinowane masło shea. Bezbarwne, posiadające wszystkie naturalne właściwości. Polecane zwłaszcza w celu nadania skórze miękkości.....
Butyrosperum parkii Butter Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Shebu WS
Pochodna glikolu polietylenowego, oksyetylenowana 50 molami tlenku etylenu. Łatwa do użycia w formulacjach wodnych, takich jak szampony, odż....
PEG-50 Shea Butter Nie jest dostępny online

Simchin Natural
Naturalny olej jojoba....
Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil Nie jest dostępny online

produkty_naturalne
Simchin Refined
Rafinowany olej jojoba....
Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil Dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników.

Kliknij tutaj, aby się zalogowac

produkty_naturalne
Soybean Oil
Olej sojowy....
Glycine soja (Soybean) Oil Nie jest dostępny online

Sunflower Oil Refined
Olej słonecznikowy....
  Nie jest dostępny online

Supersat
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
Hydrogenated Lanolin Nie jest dostępny online

Supersat AWS-24
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
PEG-24 Hydrogenated Lanolin Nie jest dostępny online

Supersat AWS 4
Oksyetylenowane, uwodornione i hydroksylowane lanoliny plus inne frakcje lanoliny i ich pochodne. Produkt szekoro stosowany w kosmetyce jako....
PEG-20 Hydrogenated Lanolin Nie jest dostępny online

     

Wybór produktu

CLP

Cornelius dokłada wszelkich starań, aby spełnić wymagania rozporządzenia CLP. Kliknij tutaj, aby pobrać nasze oświadczenie ws. CLP.

REACH

Cornelius wraz ze swoimi głównymi partnerami i dostawcami dokłada wszelkich starań, żeby pozostawać na bieżąco z obowiązującymi przepisami prawa i żeby dostawy surowców były odpowiednio przygotowane.

Dział Techniczny, Prawny i Zapewnienia Jakości (TQR) Cornelius dba o to, żeby nasi klienci nigdy nie doświadczyli żadnych problemów z dostawami w związku z niespełnieniem wymogów rozporządzeń REACH lub CLP. REACH - rozporządzenie (WE) nr 1907/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie rejestracji, oceny, udzielania zezwoleń i stosowanych ograniczeń w zakresie chemikaliów. Kliknij tutaj