Pelemol TGCPelemol TGCPelemol TGC
Rozpuszczalny w olejach trójester. Doskonały lepki emolient o wysokiej substantywności do skóry. Grupa hydroksylowa nadaje mu właściwości
zwilżania pigmentów. Jest doskonałym nośnikiem w przypadku tworzenia bezwodnych rozcierek pigmentow. Kompatybilny z olejem rycynowym,
olejem mineralnym, wazeliną, woskiem mikrokrystalicznym oraz cyklometikonem. Może być stosowany w pomadkach.
| Nazwa INCI/chemiczna: |
Trioctyldodecyl Citrate
|
| Dostawca: |
Phoenix Chemicals Inc.

Phoenix Chemicals Inc. Amerykańska firma Phoenix Chemicals znana jest producentom z bardzo nowatorskich surowców i rozwiązań ułatwiających technologię (system Phenomulse). Główne produkty to pełna gama estrów i emolientów, surowce filmotwórcze, pochodne silikonów, kondycjonery, roślinne estry (tzw. zielona chemia) itd. Nadają one kosmetykom wyjątkowe cechy i właściwości aplikacyjne.
|
Możliwe funkcje:
Emolienty