JEECHEM IPLJEECHEM IPLJEECHEM IPL
Pochodna czystej lanoliny. Emolient, środek nawilżający, nadający elastyczność i wiążący. Kompatybilny z estrami kwasów tłuszczowych, bezwodnymi alkoholami, olejami mineralnymi i roślinnymi. Nadaje doskonały poślizg, umożliwia dyspersję pigmentów, zmniejsza tarcie podczas stosowania zarówno pomadek, jak i wielu innych wyrobów kosmetycznych, farmaceutycznych oraz artykułów gospodarstwa domowego. Posiada właściwości wiążące, dzięki czemu umożliwia uzyskanie przejrzystych dyspersji dwóch lub więcej płynów, których inaczej nie udałoby się połączyć.
| Nazwa INCI/chemiczna: |
Isopropyl Lanolate
|
| Dostawca: |
Jeen

Jeen Jeen International to wiodący międzynarodowy producent specjalistycznych surowców kosmetycznych. Oferta obejmuje składniki bazowe oraz unikalne dla JEEN dodatki modyfikujące uczucie po aplikacji (silikony, polimery, środki filmotwórcze). Jednym z innowacyjnych produktów sa też woski rozpuszczalne w wodzie na zimno (seria Jeesperse CPW), które pozwalają techonologom na nowe podejście do formulacji - gwarantują oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
|