JEECHEM CTG KosherJEECHEM CTG KosherJEECHEM CTG Kosher
Średniołańcuchowy trójgliceryd estryfikowany z kwasu kaprylowego i kaprynowego oraz gliceryny. Produkt pochodzenia naturalnego. W kosmetyce wykorzystywany jako emolient zapewniający doskonałe właściwości dotykowe, odpowiedni do różnych aplikacji. Znajduje zastosowanie również w żywności (w szczególności w lekkostrawnych, niskoalergicznych produktach dla niemowląt i rekonwalescentów).
| Nazwa INCI/chemiczna: |
Caprylic/Capric Triglyceride
|
| Dostawca: |
Jeen

Jeen Jeen International to wiodący międzynarodowy producent specjalistycznych surowców kosmetycznych. Oferta obejmuje składniki bazowe oraz unikalne dla JEEN dodatki modyfikujące uczucie po aplikacji (silikony, polimery, środki filmotwórcze). Jednym z innowacyjnych produktów sa też woski rozpuszczalne w wodzie na zimno (seria Jeesperse CPW), które pozwalają techonologom na nowe podejście do formulacji - gwarantują oszczędność czasu, energii i pieniędzy.
|