Witamy na stronie Cornelius Polska

Cornelius to europejski dystrybutor specjalistycznych surowców chemicznych obecny m.in. w Wielkiej Brytanii, Irlandii, Francji, Polsce i Rosji. Firma istnieje od 1935 r, a w Polsce działa aktywnie od 2007 r. (spółkę wg prawa polskiego zarejestrowaliśmy w 2010 r).

Rejestracja






 
 
* Pola wymagane

Logowanie


Phoenix Chemicals Inc.


Amerykańska firma Phoenix Chemicals znana jest producentom z bardzo nowatorskich surowców i rozwiązań ułatwiających technologię (system Phenomulse). Główne produkty to pełna gama estrów i emolientów, surowce filmotwórcze, pochodne silikonów, kondycjonery, roślinne estry (tzw. zielona chemia) itd. Nadają one kosmetykom wyjątkowe cechy i właściwości aplikacyjne.

 
 
Produkt
Nazwa INCI/chemiczna
MSDS
Catemol 1825-L
Emulgator i środek nadający lepkość do stosowania w odżywkach i kremach....
Stearamidopropyl Dimethylamine Lactate
Catemol 220B
Doskonały kondycjoner kationowy i środek nadający lepkość. Samoistnie emulguje w wodzie w temperaturze 80°C, tworząc krem. Po podgrzaniu roz....
Behenamidopropyl Dimethylamine
Behenic Acid
Catemol S-180-S
Doskonały kondycjoner kationowy i środek nadający lepkość. Samoistnie emulguje w wodzie w temperaturze 80°C, tworząc krem. Po podgrzaniu roz....
Stearamidopropyl Dimethylamine Stearate
Catemol WPC
Treściwy kondycjoner do stosowania w produktach do pielęgnacji skóry i włosów. Pozostawia przyjemny film na skórze.....
Steapyrium Chloride
Coscap G7-MC
Płynny eter, który nadaje skórze lekko suchą, jedwabistą gładkość. Stabilny w szerokim zakresie pH. Zmniejsza kleistość żeli carbopolowych.....
Glycereth-7 Trimethyl Ether
Giovarez AC-5099M
Rozpuszczalny w olejach środek filmotwórczy. Zapobiega brudzeniu przez make'upy.....
Isododecane
Acrylates Copolymer
Giovarez BTB-50
Tworzy jednorodny, gładki, nierozpuszczalny w wodzie film. Szczególnie polecany do silnie wodoodpornych kosmetyków przeciwsłonecznych, maska....
Isododecane
Behenyl Methacrylate/t-Butyl Methacrylate Copolymer
Neopro W-40
Substantywny kondycjoner o właściwościach filmotwórczych. Nawilża suche włosy i odbudowuje rozdwojone końcówki.....
Hydrolyzed Wheat Protein/PEG-20 Acetate Copolymer
Pecogel GC-1110
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel GC-310
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
VP/Dimethylaminoethylmethacrylate Copolymer
Pecogel H-115
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel H12
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel H1220
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
PVP
Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel HS-501
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethiconylacrylate/Polycarbamyl/Polyglycol Ester
VP/Polycarbamyl Polyglycol Ester
Pecogel S-1120
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethiconylacrylate/Polycarbamyl/Polyglycol Ester
Pecogel S-2120
Produkty z linii Pecogel to zmodyfikowane, udoskonalone polimery PVP o świetnych właściwościach filmotwórczych. Szczególnie zaleca się ich s....
VP/Dimethiconylacrylate/Polycarbamyl/Polyglycol Ester
Pecosil AD-3640
Hydrofobowy wosk silikonowy....
Silicone Quaternium-8
Pecosil AS-18
Hydrofobowy wosk silikonowy....
Stearyl Dimethicone
Pecosil AS-26
Hydrofobowy wosk silikonowy....
Cerotyl Dimethicone
Pecosil DB
Wyjątkowo śliski, odporny na wodę ester silikonowy nadający miękkość. Zalecany do stosowania w kremach, lotionach i odżywkach do włosów.....
Dimethiconol Behenate
Pecosil DCU
Transparentny, płynny ester silikonowy rozpuszczalny w wodzie i oleju rycynowym. Typowy silikonowy emolient dający uczucie miękkości na skór....
Dimethicone PEG-7 Undecylenate
Pecosil FSH-300
Produkt o takich samych cechach jak PECOSIL FSH-150, ale o wyższej procentowej zawartości cząsteczek fluoru. Zalecany do stosowania, gdy pot....
Perfluorononyl Dimethicone
Pecosil G
Wyjątkowo jedwabisty emolient do stosowania w kremach pielęgnacyjnych, serach i kosmetykach kolorowych. Klarowny produkt, nadający silny poś....
Dimethicone
Cyclomethicone
Phenyl Trimethicone
Trimethylsiloxysilicate
Pecosil PAN-1218Q
Czwartorzędowa pochodna kombinacji silikonu z pantenolem. Posiada właściwości obu tych związków. Struktura silikonu odpowiada za właściwości....
Steardimonium Hydroxypropyl Panthenyl PEG-7 Dimethicone Phosphate Chloride
Pecosil PAN-418
Kationowy polimer silikonowy zawierający pantenol....
Steardimonium Hydroxypropyl Panthenyl PEG-7 Dimethicone Phosphate Chloride
Pecosil PS-100
Transparentny, rozpuszczalny w wodzie, silikonowy ester o charakterze anionowym. W emulsjach stosowany jako podstawowy emulgator o/w. Może b....
Dimethicone PEG-7 Phosphate
Pecosil PS-112
Wielkocząteczkowy, polimerowy analog PS-100. Zawiera 12 wolnych grup fosforowych. Bardzo podobne właściwości ja PS-100. Stosowany głównie ja....
Dimethicone PEG-7 Phosphate
Pecosil PSQ 418
Jest to czwartorzędowa pochodna Pecosilu 100, która zachowała jego właściwości, ale wyróżnia się dużym powinowactwem do zniszczonych włosów.....
Steardimonium Hydroxypropyl PEG-7 Dimethicone Phosphate
Pecosil PS 100K
Sól potasowa PECOSIL PS-100. Tworzy lepszy film niż PECOSIL PS-100. Również pełni rolę podstawowego emulgatora o/w. Zastosowania podobne jak....
Potassium Dimethicone PEG-7 Phosphate
Pecosil SH-25-L
Poprawia wodoodporność i zmniejsza ścieralność produktów....
Hydrogen Dimethicone
Pecosil SPP-50
Połączenie właściwości silikonu i pantenolu w jednej cząsteczce. Nawilża, kondycjonuje i ułatwia rozczesywanie suchych/mokrych włosów.....
Potassium Dimethicone PEG-7 Panthenyl Phosphate
Pelemol 89
Bardzo suchy emolient. Polecany do stosowania w kosmetykach, które po wmasowaniu mają pozostawić skórę suchą.....
Ethylhexyl Isononanoate
Pelemol 899
Hydrofobowy ester o niskiej lepkości. Tworzy suchy i lekki film. Poprawia właściwości estetyczne kosmetyku; zmniejsza kleistość (np. sztyftó....
Isononyl Isononanoate
Ethylhexyl Isononanoate
Pelemol BB
Rozpuszczalny w olejach ester pochodzenia roślinnego, w postaci białych płatków. Dodany do fazy olejowej kremówi i lotionów zwiększa lepkość....
Behenyl Behenate produkty_naturalne
Pelemol BIP-PC
Eutektyczna mieszanina Butylphthalimide i Isopropylphthalimide w postaci klarownego, bezbarwnego płynu. Doskonały rozpuszczalnik dla filtrów....
Butylphthalimide
Isopropylphthalimide
Pelemol C25EH
Wyjątkowo suchy emolient....
C12-15 Alkyl Ethylhexanoate
Pelemol D-2000
Płynny ester o wyjątkowej substantywności do skóry - odczuwalny nawet po kilkukrotnym myciu. Bez smaku i zapachu. Staje się bardzo śliski po....
PPG-26/Dimer Dilinoleate Copolymer
Pelemol DD
W 100% aktywny, hydrofobowy poliester pochodzenia roślinnego w postaci praktycznie bezbarwnego, klarownego płynu. Nie posiada zapachu ani sm....
Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate
Pelemol DISM
Ester rozpuszczalny w olejach i silikonach. Doskonały lekki emolient, praktycznie bezwonny. Pozostawia skórę miękką i przyjemną w dotyku.....
Diisostearyl Malate
Pelemol DP-144B
Substancja wiążąca olej z wodą, która umożliwia włączenie składników wodnych do układów bezwodnych. Doskonale sprawdza się w pomadkach - zwi....
Dipentaerythrityl Tetrabehenate/Polyhydroxystearate
Pelemol G7A
Emolient rozpuszczalny w wodzie. Dobry rozpuszczalnik estrów. Rozpuszcza filtry przeciwsłoneczne takie jak benzofenon-3, octyl dimethyl PABA....
Glycereth-7 Triacetate
Pelemol GMB
Emulgator do kremów i lotionów. Nadaje bogatą konsystencję i lepkość.....
Glyceryl Behenate
Pelemol GTB
W 100% roślinny ester na bazie gliceryny i kwasu behenowego. Stabilizuje emulsję i fazę olejową. Zwiększa lepkość emulsji, nadaje jej „mięs....
Tribehenin produkty_naturalne
Pelemol GTHS
Zmodyfikowany uwodorniony olej rycynowy. Bez zapachu i smaku. Modyfikator reologii o niskiej temperaturze topnienia (82-88°C). Unikalny zagę....
Trihydroxystearin
Pelemol GTIS
Ester gliceryny i kwasu isostearynowego o szerokim spektrum rozpuszczalności (oleje, silikony, estry). Akceptowany na świecie dodatek nadają....
Triisostearin
Pelemol GTO
Emolient....
Triethylhexanoin
Pelemol II
Emolient polecany do kremów i lotionów do ciała.....
Isostearyl Isostearate
Pelemol IN-2
Lekki, suchy, dobrze rozprowadzający się emolient. Jako kondycjoner do skóry nadaje jej delikatną, nietłustą miękkość. Dodaje lekkości recep....
Isononyl Isononanoate
Pelemol ISL
Emolient. Ester kwasu alfa-hydroksylowego przydatny jako zamiennik oleju sezamowego.....
Isostearyl Lactate
Pelemol JEC
Uniwersalny ester. Śliska, miękka pasta, która topi się w temperaturze ciała człowieka. Posiada podobne właściwości sensoryczne jak Isostear....
Triisostearin
Glyceryl Behenate
Pelemol OP
Emolient....
Ethylhexyl Palmitate
Pelemol P-1263
Innowacyjny, bardzo łatwy w użyciu emulgator w/o. W 100% pochodzenia roślinnego. Tworzy bardzo stabilne emulsje o wysokiej lepkości; zmniejs....
Polyglyceryl-6 Polyricinoleate
Polyglyceryl-10 Hexaoleate
produkty_naturalne
Pelemol P-49
Emolient....
Pentaerythrityl Tetraisononanoate
Pelemol PGDP
Emolient....
Propylene Glycol Dipelargonate
Pelemol TDTM
W temperaturze pokojowej płynny, po schłodzeniu stały hydrofobowy ester, który działa jako emolient. Wykazuje dużą substantywność do skóry.....
Tridecyl Trimellitate
Pelemol TGC
Rozpuszczalny w olejach trójester. Doskonały lepki emolient o wysokiej substantywności do skóry. Grupa hydroksylowa nadaje mu właściwości z....
Trioctyldodecyl Citrate
Pelemol TMPIS
Ester o doskonałej rozpuszczalności w silikonach i innych estrach. Nadaje skórze miękkość, poślizg. Jest lekki i błyszczący, długo odczuwaln....
Trimethylolpropane Triisostearate
Pelemol VL
Idealny zamiennik lanoliny. W 100% pochodzenia roślinnego.....
Triisostearin
Dimer Dilinoleyl Dimer Dilinoleate
produkty_naturalne
Phoenix HSA
Kwas hydroksystearynowy - emulgator, zagęstnik....
Hydroxystearic Acid
PhoenoMulse 100
Tworzy wyjątkowo stabilne, ustrukturyzowane i zagregowane micele (Structured Micelle Aggregate=SMA) w postaci emulsji O/W (proces na zimno l....
Polyhydroxystearic Acid
Isononyl Isononanoate
Ethylhexyl Isononanoate
Sodium Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate
Phoenotaine C-35
Łagodny surfaktant do kosmetyków do mycia ciała i szamponów, szczególnie polecany do produktów dla dzieci. Tworzy pianę i zwiększa lepkość u....
Sodium Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate
     

Wybór produktu